Олимпик Марсилия и Монако играят при  в дербито от 20-ия

...
Олимпик Марсилия и Монако играят при  в дербито от 20-ия
Коментари Харесай

Марсилия и Монако спретнаха страхотно дерби, но победител нямаше

Олимпик Марсилия и Монако играят при   в дербито от 20-ия кръг на френската Лига 1. Жордан Верету си означи автогол в 17-ата, само че Алексис Санчес изравни в 47-ата минута. Срещата на „ Стад Велодром “ може да я наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT 3 , както и онлайн на платформата.

Марсилци са в чудесна серия от шест следващи триумфа и общо седем мача без загуба в шампионата, което им отрежда третото място с 42 точки, с пет по-малко от водача Пари Сен Жермен. „ Монегаските “ пък са позиция по-надолу на четвъртото място с 37 точки.

/ /

Монако започва по-силно и в началните минути сътвори две хубави благоприятни условия за попадение. Още в третата минута капитанът Уисам Бен Йедер получи в половината на Марсилия, възползва се от празното пространство и влезе в наказателното поле, само че тъкмо преди да стреля бе блокиран. Топката обаче по-късно попадна в Елиес Бен Саир, който влезе отляво в пеналтерията и насочи прекрасен изстрел по тревата в близкия ъгъл, само че вратаря Рубен Бланко реагира и мазета с една ръка.

Две минути по-късно Бен Йедер откри на десния фланг Крепин Диата, който напредна на скорост и центрира ниско към границата на вратарското поле, а там Вандерсон опита да засече във вратата, само че не съумя да реализира добър контакт с топката.

Домакините дадоха отговор с удар от отдалеченост на новото попълнене Руслан Малиновский, който бе прецизен, само че вратарят Александър Нюбел улови, въпреки че в началото не се намеси по най-хубавия метод. 

Гостите обаче продължиха да са по-опасни и в 15-ата минута Юсуф Фофана изведе чудесно отдясно Бен Йедер, който напредна и влезе в наказателното поле, след което стреля ниско по диагонала, само че в навън.

Две минути по-късно Монако поведе справедливо въпреки и след автогол. Александър Головин центрира от свободен удар отляво, а в наказателното поле Жордан Верету скочи неразчетено и с глава прати топката неспасяемо в своята врата – 0:1.

В 28-ата минута " монегаските " бяха доста покрай втори гол. Диата получи отдясно, където имаше доста празно пространство, завладя го, влезе в наказателното поле, залъга провников играч и стреля, само че вратарят Бланко съумя да допре топката и избави в корнер. След неговото осъществяване Гийермо Марипан засече с глава, само че малко над вратата. 

Само минута по-късно гостите пропуснаха нова чудесна опция да удвоят преднината си. Домакините сбъркаха при изнасянето на топката, която бе пресечена и незабавно Бен Йедер беше изведен в наказателното поле самичък против Бланко и опита да трансферира елегантно, само че стражът докосна кълбото. След това обаче нападателят още веднъж доближи до топката и опита да я бутне в опразнената врата от дребен ъгъл, само че тя мина на сантиметри от дясната греда.

В ответната офанзива най-накрая марсилци погледнаха в предни позиции, където Малиновский комбинира с Ченгис Юндер отдясно в наказателното поле. Турчинът залъга бранител и стреля тъкмо, само че прекомерно едва, с цел да затрудни Нюбел.

Три минути преди края на първата част Диата насочи рисков изстрел от придвижване пред наказателното поле след осъществяване на ъглов удар, само че топката мина над напречната греда.

⏱️ 45' HALF-TIME | Down at the break, but with a big 45 coming
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР